ZDF Editorial Building

With the conversion of the library in the ZDF editorial building, Bonn Architekten have created a flexible working landscape for the public service broadcaster‘s „Kultur“ and „Kulturzeit“ editorial teams.
Occupant
ZDF Editorial Building
Planning
Bonn Architekten, Mainz
City
Mainz
Sector
Wirtschaft
Partition walls
fecowand, fecostruct, fecophon wood, fecotür glass, fecotür wood
feco feederle│partition walls│ZDF Editorial Building

The former spatial structures have been broken up in order to create visual relations to the exterior spaces. The open space area in the centre is surrounded by retreat areas, individual workstations and ancillaryrooms. The ramp creates spatial zoning. With flush fecotür S105 structural glazing door elements and fecotür H105 wooden door elements on both sides as well as fecostruct glazing and the fecowand solid wall, feco meets the high sound insulation requirements. In addition, acoustically-effective wall surfaces with the fecophon 14/2 horizontal slits contribute to reducing reverberation times and improving room acoustics.

Location of the project

We are at your service.

mail@feco.de
+49 721 6289-0

We are at your service.

mail@feco.de
+49 721 6289-0

Visit us in the feco-forum on more than 3.500 square meters.

Arrange a consultation