VR-Bank Ostalb

The merger of two financial institutions initiated the construction of the new VR Bank Ostalb in the centre of Aalen. In 2013, Ursula Otto-Hüftlein and Maximilian Otto from the OHO architectural office in Stuttgart won the limited competition. Two buildings, which form a square as a fitting entrance, are connected by a four-storey glass hall.
Builder
VR-Bank Aalen eG
Occupant
VR-Bank Aalen eG
Planning
OHO Architekten PartGmbB, Stuttgart
Completion
2017
City
Aalen
Sector
Banken, Versicherungen
Partition walls
fecoplan, fecofix, fecowand, fecotür wood, fecotür glass, fecoair
Photos
Nikolay Kazakov
feco-feederle│partition walls│VR-Bank Ostalb, Aalen

The interior spaces focus on this central, brightly-lit connecting element that opens up the individual levels and functional areas both vertically and horizontally. The fecoplan all-glass construction as fall-arresting glazing enables exciting visual relationships and, with a sound insulation test value of R w,P = 42 dB, also a high degree of confidentiality. The other consulting rooms and offices are equipped with fecofix flush-walled double glazing with R w,P = 47 dB with all-round 20-mm-thin frame profiles. Double-sided flush H105 wooden door elements with concealed corridor-side frames achieve a sound insulation test value of Rw,P = 42 dB. In keeping with the restrained colour concept, the wooden doors are granite black and the aluminium profiles white powder-coated. Brightness and clear shapes radiate a pleasant and open atmosphere, which is experienced as friendly by both customers and employees.

Location of the project

We are at your service.

mail@feco.de
+49 721 6289-0

We are at your service.

mail@feco.de
+49 721 6289-0

Visit us in the feco-forum on more than 3.500 square meters.

Arrange a consultation