Sparkasse Hochrhein, Tiengen

Two buildings form the new branch of Sparkasse Hochrhein in Tiengen. Architect Ernesto Preiser has thus carefully integrated the building volume of the savings-bank branch into the town centre on the market square. The buildings with three above-ground storeys and gable roofs are connected by a bridge, while the facade is clad with natural stone.
Builder
Sparkasse Hochrhein, Waldshut-Tiengen
Occupant
Sparkasse Hochrhein, Waldshut-Tiengen
Planning
Ernesto Preiser, Waldshut-Tiengen
Completion
2020
City
Tiengen
Sector
Banking
Partition walls
fecoplan, fecostruct, fecotür glass
Photos
Daniel Gerteiser, Waldshut-Tiengen

Inside, the corridor walls, constructed using the feco partition wall system, are made of transparent glass. For the office and meeting rooms, fecostruct frameless flush structural glazing with a circumferential 20-mm-thin edge seal and a sound insulation test value of Rw,P = 47 dB offers a high level of confidentiality. The glass elements with E6/EV1 anodised aluminium profiles allow natural daylight to enter the corridors, increasing their overall friendliness. For discretion reasons, the glass panes feature a contemporary pattern with an etched appearance. The fecotür S105 structural glazing doors, which are flush on both sides, achieve Rw,P = 42 dB with two automatically lowering floor seals. The room corners are designed as glass-only corners without vertical frame profiles and with polished glass edges.
The kitchenettes have been separated using the fecoplan all-glass construction with 12-mm toughened safety glass and fecotür ST10B floor-guided sliding glass doors.
With the new building, Sparkasse Hochrhein presents itself as modern, confident and close to customers with an attractive range of services. The fecostruct glass walls create a bright and friendly atmosphere for face-to-face encounters.

Location of the project

We are at your service.

mail@feco.de
+49 721 6289-0

We are at your service.

mail@feco.de
+49 721 6289-0

Visit us in the feco-forum on more than 3.500 square meters.

Arrange a consultation