Kopernikus-Gymnasium

With a three-storey extension for the Kopernikus-Gymnasium in Aalen-Wasseral- fingen, Liebel Architects have created contemporary classrooms, thereby freeing up space in the old building for attractive learning and recreation rooms.
Occupant
Kopernikus-Gymnasium
Planning
Liebel Architekten, Aalen, awarded by the BDA for Exemplary Building and with the Hugo-Häring Prize
City
Aalen-Wasseralfingen
Sector
Bildung
Partition walls
fecotür glass, fecopur, fecotür wood, fecowand
Photos
Nikolay Kazakov
Skylight system walls create atmosphere | Kopernikus-Gymnasium Aalen

The Aalen planning office‘s design came out on top in the design competition, and Bernd Liebel, a former pupil of the Kopernikus-Gymnasium, was handed the planning contract for the extension. The project was awarded numerous architectural prizes including in July 2017 the Hugo Häring Prize. The extension, in which the individual storeys are staggered on the slope and slightly displaced to one another, harmoniously complements the existing building. The new building blends into the neighbouring small-scale residential development. The new specialist class wing is flooded with light through the glass facade and the skylight glazing of the fecowand system partition walls. The result is a bright, modern place to learn and stay.

Location of the project

We are at your service.

mail@feco.de
+49 721 6289-0

We are at your service.

mail@feco.de
+49 721 6289-0

Visit us in the feco-forum on more than 3.500 square meters.

Arrange a consultation