BASF Laboratory Building B007

With the construction of BASF‘s new B007 laboratory building, a modern laboratory has been created that makes optimum use of the extremely scarce land at the Ludwigshafen site. The feco partition wall system has significantly contributed to the realisation of the basic design idea – „compact, communicative and economical“.
Occupant
BASF B007
Planning
ASPLAN Architekten, Dr. Heinekamp Labor- und Institutsplanung
City
Ludwigshafen
Sector
Forschung
Certification
DGNB gold
Partition walls
fecowand, fecoorga, fecofix, fecotür glass
Photos
Nikolay Kazakov
Sustainable laboratory with feco wall systems | BASF, Ludwigshafen

The modular laboratory units will be used for chemical research and analytic services with chemical and physical characterization methods. The documentation zones are arranged along the outer facades and in the direction of the laboratories are transparently designed using the fecoplan all-glass construction. The deep laboratories benefit from the daylight incidence and the visual connection with the outside. The documentation is accessed with floor-guided fecotür Glas ST10B sliding doors.

Location of the project

We are at your service.

mail@feco.de
+49 721 6289-0

We are at your service.

mail@feco.de
+49 721 6289-0

Visit us in the feco-forum on more than 3.500 square meters.

Arrange a consultation